2011-11-29

Vem är tomten?

Har gjort ett kort med ett stämpelmotiv som jag tycker är så otroligt sött. Med ett så fint motiv behöver det inte vara så mycket mer på kortet.



Stämpelmotivet kommer från Bildmålarna och textstämpeln från Reprint.

2011-11-28

Gratulationskort till liten fiskare

I helgen var jag iväg och firade en sjuårig pojke. Självklart behöver man ha med sig ett kort till paketet. Det blev ett litet fiskarekort.



Textstämpeln kommer från Tingtura Design och den lilla fiskaren från The Greeting Farm.

2011-11-24

Enkelt gratulationskort

Har gjort ett enkelt litet gratulationskort, med en stämpel och ett fåtal dekorationer.



Den fina påfågelstämpeln kommer från HeroArts.

2011-11-20

Färgglatt gratulationskort

Mollys Scrapbooking har en rolig utmaning där man ska inspireras av en bild. Kunde inte låta bli att skapa ett gratulationskort till den här utmaningen. Bilden man ska inspireras av är en rad med härligt färgglada kritor som smälts ner över ett papper. Mina tankar blev små pappersrullar så jag har rensat lite i småspillpapperslådan i helgen. Då kritorna smälts med en värmepistol ville jag också få med någon luftigt i bakgrunden och det blev ett par blommor vars (i det här fallet färgglada) frön sprids med vinden.

2011-11-17

Enkelt gratulationskort

Har gjort ett ganska enkelt gratulationskort. Inga stämpelmotiv och bara ett mönsterpapper, några utstansade bokstäver och några få dekorationer.

Inspiration hämtade jag från skiss 151 hos Kortskissen.

Bloggcandy hos Xtine Scrappeverden

Kristina har en otroligt trevlig Bloggcandy uppe i sin blogg. Den kan jag inte motstå att vara med i. Den pågår fram till 15 december så det finns tid kvar att delta. Klicka [här] eller på bilden nedan för att komma direkt till bloggcandyn.

2011-11-15

Farsdags-kort

Skapade ett farsdags-kort där min Cuttlebug fick arbeta en del.



Utöver de utstansade sakerna som alla är gjorda med dies från Quickutz har jag stämplat bakgrunden på den övre delen av kortet med en bakgrundsstämpel från Starving Artistamps.

2011-11-11

Inramat julkort :)

Skapade ett enkelt julkort.



Ramen skar jag ut i vitt papper, maskade sneda hörn två åt gången för varje sida som jag stämplade med en bakgrundsstämpel från Starving Artistamps. Tomten är en stämpel från Stämpelboden, snöflingorna är stämplar från Tingtura Design och textstämpeln kommer från Bildmålarna.

2011-11-10

Julkort med fåglar

Ett nytt julkort.



Motivstämpeln kommer från Inkido, cirkeln med texten från Reprint och snöflingebården är en bårdstans från Fiskars.

2011-11-09

Farsdags-kort med aluminiumtejp

Provade för första gången på att arbeta med aluminiumtejp och gjorde ett farsdagskort. Är inte helnöjd, men ett roligt material att arbeta med och jag får väl fortsätta öva lite.



Bakgrunden med cirklar är cardstock som körts i en embossingfolder från Cuttlebug. Gubben har jag stansat ut och klippt från en Quickutz-bord. Ramen har jag klistrat magic mesh på. Ramen färgade jag dessutom in med en brun ProMarker-penna innan jag färgade in allt med svart akrylfärg.

Kortbasen har jag stämplat med en blomranka från Landstoken.

2011-11-07

Ute faller snö ...

Det snöar inte här riktigt än, men jag har iaf skapat ett julkort på temat.



Motivet med flickan är en stämpel från Prick-i-form, snöflingan som skymtar bakom texten kommer från Forma Hantverk och texten kommer från Magnolia.

2011-11-06

Julkort efter skiss

Hittade en trevlig kortskiss hos kortskissen.se (skiss nr 150) och blev inspirerad att göra ett julkort. Blev inte riktigt nöjd. Gillar det gröna bakgrundspappret tillsammans med de röda kulorna och de röda kulorna i sig, men känner mig inte riktigt nöjd med banden (framför allt deras placering, lite tätare och mer i centrum på "skylten" hade nog varit bättre, men jag tror också att det hade varit snyggare med lite nättare band). Men, men, man kan väl inte vara nöjd med allt och alltid lär man väl sig något.

2011-11-05

Färgprover

Under veckan har jag arbetat på en lite pärm för färgprover. Känns som ett bra stöd både när man ska handla och vid färgläggning. Hittade en pärm i litet format (12x17 cm) där ringmekanismen passar för hål tagna med en vanlig hålslag.

Framsidan har jag stämplat ett par splashar från ett av Tim Holtz stämpelset och sedan embossat dessa med ett turkost embossingpulver. Det gick bra att embossa pärmen lite, men jag märkte att dess material gärna ville börja smälta lite, så man bör nog vara lite försiktig. Jag har också satt på en etikett som jag har stansat ut med en die från Lifestyle Crafts.



Än så länge har jag färgprover för Tombows och liknande färger, vaxakvareller, Distresser och embossingpulver. Framöver kommer jag nog även utöka den till att innehålla färgprover för ProMarkers.



Jag har känt att olika sorters färgprover kräver lite olika information och visning. Jag har en del pennor som liknar Tombow, men inte är det, så under den fliken känns det viktigt att både få med märke och färgnr.



När det gäller distresserna vill jag se både hur de ser ut med stämpling samt få ett hum om toningen vid färgläggning. Den stämpel jag använt kommer från Forma Hantverk.



När det gäller embossingpulver vill jag se hur det ser ut både på ett ljust och ett mörkt underlag och har därför embossat samma motiv på två olika små pappersbitar som jag sedan fäst på färgprovet. Blomman som jag stämplat med kommer från Hero Arts.

2011-11-02

Julkort

Ett nytt litet julkort.



Motivstämpeln kommer från Space Age Design, textcirkeln från Inkywings och swirlsen från Magnolia.