2011-11-05

Färgprover

Under veckan har jag arbetat på en lite pärm för färgprover. Känns som ett bra stöd både när man ska handla och vid färgläggning. Hittade en pärm i litet format (12x17 cm) där ringmekanismen passar för hål tagna med en vanlig hålslag.

Framsidan har jag stämplat ett par splashar från ett av Tim Holtz stämpelset och sedan embossat dessa med ett turkost embossingpulver. Det gick bra att embossa pärmen lite, men jag märkte att dess material gärna ville börja smälta lite, så man bör nog vara lite försiktig. Jag har också satt på en etikett som jag har stansat ut med en die från Lifestyle Crafts.Än så länge har jag färgprover för Tombows och liknande färger, vaxakvareller, Distresser och embossingpulver. Framöver kommer jag nog även utöka den till att innehålla färgprover för ProMarkers.Jag har känt att olika sorters färgprover kräver lite olika information och visning. Jag har en del pennor som liknar Tombow, men inte är det, så under den fliken känns det viktigt att både få med märke och färgnr.När det gäller distresserna vill jag se både hur de ser ut med stämpling samt få ett hum om toningen vid färgläggning. Den stämpel jag använt kommer från Forma Hantverk.När det gäller embossingpulver vill jag se hur det ser ut både på ett ljust och ett mörkt underlag och har därför embossat samma motiv på två olika små pappersbitar som jag sedan fäst på färgprovet. Blomman som jag stämplat med kommer från Hero Arts.

5 kommentarer:

UlrikaT sa...

Wow, så snygg pärm! Du har verkligen ording i sakerna dina nu! :)

BellaMio sa...

Fiffigt som sjutton!! Den idén får jag nog lov att låna...

Tack för din goa kommentar inne hos mig, blev så glad :)

Mikaela sa...

Det där va smart! gillar verkligen framsidan! smart o lär kopieras!!

Åsa/asamia sa...

Snyggt och välorganiserat, smart sätt att få en bra överblick.
Tack för att du skrev i min blogg - nu ska jag kika mer härinne och se allt du gör.

Annelie sa...

Snyggt & smart!
Tack för tittarna i min blogg :)
Tror inte jag kunde skriva sist jag var här & kikade men som sagt, här finns väldigt mycket fint så jag återkommer gärna :)
Trevlig helg!