2008-07-28

Spännande transferteknik

Såg idag på Pappersvindens inspirationsblogg en instruktion för hur de fört över en utskrift på ett vanligt kopieringspapper på en A4-skrivare till en akrylmålad tag. Verkar verkligen spännande. Något jag nog måste prova någon gång och vill dela med mig av till er andra.

Instruktionen finns här:
http://pappersvinden.blogspot.com/2008/07/transferteknik.html

2008-07-21

Kladd med färg

Har gjort ytterligare ett litet bidrag till The Scrapbook Nooks CC. Utmaningen gick ut på att använda färg i massor - hela bakgrunden skulle vara täckt av färg. Jag har målat om en orange cardstock och sedan sprayat över med Aairondacks Color Wash. Cirkeln är en del av ett tårtpapper som jag först målat med en guldfärg och sedan målat över med ett lager terracotta-färg (så att guldet skiner lite vagt igenom).

2008-07-20

Embossingpulver

Satt ikväll och surfade lite på YouTube. Där hittade jag en video om ett lite annorlunda sätt att hantera embossingpulver. Är lite sugen på att pröva, men vi får väl se ... :)

Gratulationskort

Har gjort ett bidrag till CCn på The Scrapbook Nook. Utmaningen var att använda: ett motiv (stämplat, chipboard etc), ett gem, två hälsningar, två band, tre mönstrade papper och fyra knappar, inget annat fick användas (mer än att motivet fick färgläggas och kanterna chalkas. Helt klart en kul utmaning.

2008-07-08

Födelsedagskort - 1 år

Gjorde igår ett födelsedagskort till en liten pojke som snart fyller 1 år. Murstämpeln kommer från Magnolia och den söta lilla katten från Forma Hantverk.

/Ulle

2008-07-07

Presentask

Knåpade igårkväll ihop en liten presentask. Mottagaren skall få en prenumeration på en fisketidning och så tänkte jag lägga något litet i, mer för att få tyngd på paketet (någon godisbit, ett enkelt drag eller liknande).

/Ulle



2008-07-06

Om användning av VersaMark-dynan på YouTube

Satt idag och scrapsurfade lite på YouTube. Hittade ett par filmer som överraskade mig lite. Jag förstår iof inte ett ord av det som sägs, men en bild säger ju mer än tusen ord sägs det ju ... och på en film får det ju plats med många bilder ... :)





/Ulle

Ett första litet inlägg

Välkommen till min blogg!

Detta är mitt första trevande försök till en pysselblogg. Jag har scrappat i drygt ett år (började i mars förra året), men har alltid pysslat mycket. Känner nu att det kan vara kul att visa lite av det jag gör och kanske dela med mig om idéer jag hittar. Hur bloggen kommer att utvecklas får vi väl se, som det ser ut idag har jag ingen tanke på att lägga upp allt jag gör här, utan bara en del av det. Det kommer också innebära att det inte är speciellt troligt att denna blogg kommer uppdateras dagligen utan ganska långt därifrån. Jag hoppas iaf att du som besöker bloggen skall trivas och få med dig lite inspiration härifrån på sikt.

Har börjat med att lägga ut länkar till några forum och bloggar som jag tycker är väl värda att besöka (till höger >>).

/Ulle